Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Publicité
Archives
3 mars 2009

Ministrul de externe Cristian Diaconescu efectuează o vizită în Germania

Ce transmite RFI ora 7/3 feb 2009

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti se află, azi şi mâine, la Berlin. Cristian Diaconescu face o vizită de lucru de două zile în Germania, la invitaţia omologului său Frank-Walter Steinmeier. În ce context vine vizita? Reporter: Lea Berzuc.

Oficial, consolidarea dialogului politic şi a cooperării în domeniul economic este obiectivul acestei vizite. Tot oficial, printre subiecte figurează cooperarea dunăreană, situaţii din Balcanii de Vest şi vecinătatea estică, dosarul energetic, extinderea UE, criza economico-financiară, problematica de securitate şi situaţia din Orientul Mijlociu şi Afganistan. Neoficial, însă, şeful diplomaţiei de la Bucureşti ar trebui să schimbe discursul radical cu privire la România al interlocutorilor săi. Diaconescu se va întâlni, astfel, cu vicepreşedintele Bundestagului, Susanne Kastner şi cu Gunter Krichbaum, preşedintele Comisiei de afaceri externe din Bundestag. Ambii sunt fervenţi susţinători ai sancţionarii a ceea ce, recent, defineau ca regresele sistematice din reforma justiţiei din România. Ambii au criticat în cei mai duri termeni corupţia din România, iar, recent, vicepreşedintele Bundestagului a vorbit de obstacolele puse de Parlament luptei cu marea corupţie, p e care Susanne Kastner dădea vina pentru adâncirea sărăciei din România, sărăcie pe care, ca preşedinte al Grupului de prietenie româno-german din parlamentul de la Berlin, ea a combătut-o direct prin proiecte concrete. Din 1990, Susanne Kastner a ajutat copii abandonaţi din România şi s-a implicat şi în alte proiecte sociale.

Ce se spune la Radio Romania ora 10/3 feb 2009

Ministrul de externe Cristian Diaconescu efectuează o vizita în Germania, la invitaţia omologului său Frank-Walter Steinmeier. Cristian Diaconescu se va întâlni şi cu vicepreşedintele Bundestagului, Susanne Kastner ,şi cu preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.

Reporter: C. Gavrilă - Subiectele de pe agenda ministrului român sunt cooperarea dunăreană, Balcanii de Vest, vecinătatea estică, dosarul energetic, extinderea Uniunii Europene, criza economico-financiară, problemele de securitate, situaţia din Orientul Mijlociu şi Afganistan. Dar vizita ministrului Cristian Diaconescu nu se limitează la Berlin. Şeful diplomaţiei române se va deplasa şi în landurile Hessen şi Renania-Palatinate nu doar pentru dialog politic, ci şi ca să dea un semnal pozitiv pentru cooperarea economică în condiţiile în care, potrivit Ministerului român de Externe, Germania este principalul partener comercial al României. În Hessen şi Renania-Palatinate, Cristian Diaconescu se va întâlni cu premierii celor două landuri şi cu preşedintele parlamentului din Hessen. Ministrul Cristian Diaconescu va susţine şi o conferinţă la Fundaţia 'Friedrich Ebert' cu tema "Are nevoie Uniunea Europeană de politica Estului"?

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité