Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Publicité
Archives
17 novembre 2009

Festivalul Filmului Israelian, între 19 şi 25 noiembrie, la Cinemateca Eforie din Bucureşti

Festivalul Filmului Israelian aduce, între 19 şi 25 noiembrie, la Cinemateca Eforie din Bucureşti, pelicule precum "Alex e îndrăgostit", de Boaz Davidson, şi "Canalul Blaumilch", de Ephraim Kishon.
De asemenea, printre peliculele proiectate se numără "Eli şi Ben" de Ori Ravid, povestea relaţiei dintre un tată şi fiul său. Pelicula va deschide, de altfel, şi Festivalul Filmului Israelian.
Alături de aceasta se numără şi "Lacrimile cad singure", de Eitan Gren, care spune povestea lui Yaakov Tcherniak şi a fiului său, Yitzhak. Aceştia furnizează echipamente pentru nunţi şi zile de naştere, dar câteva probleme îi împiedică să îşi extindă afacerea.
"Ochii mari", o comedie de Uri Zohar povesteşte câteva zile din viaţa lui Benny Furman, un om care este obişnuit să manipuleze toate persoanele din viaţa sa, dar care îşi vede lumea prăbuşindu-se. "Trei mame", de Dina Zivi-Riklis, spune povestea unor triplete care se hotărăsc să îşi spună poveştile la emisiunea TV "This Is Your Life".
Ultimul film prezentat în festival, "Datoria", de Assaf Bernstein, o prezintă pe Rachel Brener, unul dintre agenţii Mossad care a prins un nazist foarte periculos şi l-a adus în Israel. La 35 de ani, aceasta află că nazistul respectiv nu s-a sinucis, cum ştia ea, şi trebuie să plece din nou în căutarea sa.

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité