Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Publicité
Archives
22 décembre 2009

Administraţia Prezidenţială va fi chemată în instanţă în urma includerii unei slujbe ortodoxe la învestirea preşedintelui Traian

RFI/22 dec. 2009

Moderato, Andreea Pietroşel

Asociaţia Umanistă din România a anunţat că va da în jdecată Administraţia Prezidenţială pentru încălcarea legii şi discriminarea cultelor religioase din România. Motivul? Învestirea preşedintelui Traian Băsescu a fost făcută în plenul Parlamentului cu o slujbă oficiată de patriarhul BOR.

Remus Cernea, preşedintele asociaţiei

Este în mod evident un act fără precedent şi un act ilegal, profund ilegal, care subordonează practic statul român Bisericii Ortodoze Române la nivel /politic/. Se încalcă articolul 9 din Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, articol care afirmă cât se poate de clar că în România nu există o biserică de stat şi că statul este neutru faţă de toate cultele din România şi că instituţiile publice nu vor sprijini şi nu vor discrimina... nu vor sprijini niciun cult, nicio religie şi nu vor discrimina pe nimeni sub aspect religios. Aşadar, este clar că această ceremonie de învestitură a preşedintelui a încălcat acest articol 9. Eu voi depune cât de repede se poate, voi iniţia procedurile, pentru a da în judecată Administraţia Prezidenţială pentru includerea în protocolul de desfăşurare a acestei ceremonii a unei slujbe ortodoxe, aşa cum am văzut că s-a întâmplat.

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité