Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Publicité
Archives
23 juin 2011

Ciuhandu: După declaraţia despre Regele Mihai, Băsescu ar fi trebuit să îşi prezinte demisia/MEDIAFAX

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care este şi preşedintele PNŢCD Timiş, a declarat, joi, că este "consternat" de declaraţiile luiT.  Băsescu despre Regele Mihai şi a spus că, în urma acestor afirmaţii, şeful statului ar fi trebuit să îşi dea demisia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ciuhandu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în calitate de primar al Timişoarei şi de preşedinte al PNŢCD Timiş, doreşte să îşi exprime "consternarea" faţă de declaraţiile preşedintelui Băsescu.
"În numele municipiului Timişoara îmi exprim consternarea privind declaraţiile preşedintelui Băsescu, care l-a acuzat public pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României de înaltă trădare pentru abdicarea sa la 30 decembrie 1947. Preşedintele Băsescu, prin declaraţiile sale, ne arată faptul că toată condamnarea comunismului în România a fost doar o mascaradă şi o dovadă de falsitate din partea sa. Este datoria de onoare a Timişoarei ca, în acest moment, să sară în apărarea Regelui României", a afirmat Ciuhandu.
Primarul Timişoarei a precizat că declaraţiile lui Băsescu reprezintă "un act de disperare" prin care acesta încearcă să distrugă încrederea românilor în Casa Regală.
"Cele afirmate de preşedinte reprezintă un act de disperare în încercarea de a distruge încrederea românilor în singura instituţie care mai reprezită o rază de speranţă în readucerea moralităţii în viaţa publică, redarea încrederii populaţiei în instituţiile statului şi redevenirea României: Casa Regală", a afirmat Ciuhandu.
În opinia lui Ciuhandu, după aceste declaraţii preşedintele T Băsescu ar fi trebuit să îşi prezinte demisia.
"Într-o societate normală, în urma unor declaraţii precum cele de ieri (miercuri - n.r.), preşedintele ar fi trebuit să îşi prezinte demisia. Nu ne putem, însă, aştepta la un gest moral din partea lui  T. Băsescu", a spus Ciuhandu.
Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de trădare", el adăugând totodată că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic cu Casa Regală.
"Tot continuăm să considerăm că abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu.
"Vedeţi, noi încă nu ne aşezăm corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi a ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci. Ăsta (mareşalul Antonescu - n.r.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminali de război - şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?", a comentat Băsescu.
Întrebat dacă nu i s-a reproşat în întâlnirile cu Regele Mihai apropierea faţă de prinţul Paul, preşedintele a spus că relaţia cu acesta a fost pentru a proba faptul că nu are probleme în ceea ce priveşte Casa Regală. "Eu am făcut un gest să probez că nu am nimic cu Casa Regală, pentru că Paul e parte a Casei Regale", a spus preşedintele.

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité