Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Publicité
Archives
23 juillet 2011

Suspectul în cazul atacurilor de la Oslo a fost membru al unui partid de dreapta

Principalul suspect în cazul atacurilor mortale comise vineri în Norvegia este un fost membru al formaţiunii populiste de dreapta Partidul Progresului (FrP) şi al mişcării sale de tineret, a anunţat sâmbătă partidul, citat de AFP.
"Mă întristează şi mai mult să aflu că această persoană a fost în rândurile noastre", a declarat preşedinta FrP, Siv Jensen, într-un comunicat.
Formaţiunea a precizat că suspectul, identificat drept Anders Behring Breivik de presa norvegiană, a aderat la partid în 1999 şi a fost radiat în 2006.
El a fost de asemenea un lider local al mişcării de tineret a FrP (FpU), între 2002 şi 2004, potrivit comunicatului partidului.
Postul de televiziune TV2 a afirmat că suspectul face parte din mediile de extremă-dreapta. Poliţia, care nu a confirmat identitatea suspectului, îl descrie ca un "fundamentalist creştin" de dreapta, ostil islamului.
Pe profilul său de pe Facebook, Behring Breivik se descrie drept conservator şi creştin.
Cel puţin 84 de persoane au murit în atacul armat comis vineri la şcoala de vară a tineretului laburist, pe insula Utoeya din apropiere de Oslo, iar alte şapte au fost ucise în explozia unei bombe în centrul capitalei, unde se află ministerele norvegiene.

 
Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité