Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Accente critice (Am auzit la Radio ?)
Publicité
Archives
11 décembre 2008

RFI: Acuzaţii dure la adresa României într-un raport european al Comitetului de prevenire a torturii al Consiliului Europei

Acuzaţii dure la adresa României, într-un raport european al Comitetului de prevenire a torturii al Consiliului Europei. Dat publicităţii astăzi, dar realizat în urmă cu mai bine de doi ani, documentul critică situaţia din penitenciare, dar şi din spitalele psihiatrice din România, unde "unii pacienţi ar fi folosiţi pe post de cobai". Raportul mai vorbeşte de supraaglomerare şi violenţe în închisori, precum şi de metode depăşite de tratament în spitalele psihiatrice. La Bucureşti, ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că va cere explicaţii Consiliului Europei. La rândul său, ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spune că nu este normal ca un raport vechi de mai bine de doi ani să fie publicat abia acum.

Eugen Nicolăescu: Pot să spun un singur lucru: dacă raportul este din 2006, la ce perioadă anterioară se referă? La 2000, la 1900, la 1800? Mi se pare că este o lipsă de profesionalism sau, mai degrabă, este un raport manipulator.(RFI-lb.româna)

EUROPE-ROUMANIE-DROITSHOMME-TORTURE-POLICE-JUSTICE,LEAD
Roumanie: "cobayes thérapeutiques" dans un hôpital psychiatrique
(Conseil Europe)

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité